luni, 25 octombrie 2010

Laptele de la tara, nociv????????????? Sau o propaganda inventata de Edward Bernays, mascata de un "Program de educare"

       Banuiesc ca ati vazut multi dintre voi campania TV a Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui, care sustine sus si tare ca laptele crud (adica ala pe care l-am baut cu totii cand eram copii, de la sursa mama= VACA), contine microbi care nu dispar prin "simpla" fierbere. Asociatia a mai precizat ca de fapt aceasta campanie vizeaza doar comerciantii din piete, insa  lasa mesajul ca de fapt de oriunde ati cumpara laptele chiar si de la tara de la o sursa veche si sigura este plin de microbi.
      „Iniţiatorii şi susţinătorii campaniei «Lapte de Calitate» sfătuiesc oamenii să consume lapte ambalat, acesta asigurând complexul de vitamine al laptelui neschimbat şi protejat de factorii naturali externi", explică Valentin Blănaru, director general APRIL, scopul acestei campanii. - Sursa Adevarul.ro
       Deci cam asta este in totalitate afirmatia celor de la APRIL. Problema este ca aceasta campanie este difuzata la televizor si incearca sa convinga masele de oameni sa renunte la laptele natural. Pai MAI TAMPITILOR, cand ati descoperit voi  ca laptele care nu este ambalat la cutie este cu microbi??? As vrea sa va vad cercetarile, esantioanele pe care ati realizat testarile, timpul acordat acestor descoperiri. Ok, sa revenim la ale noastre cu calm. Ce inseamna pasteurizare sau UHT? Pai simplu, mai intai laptele este preincalzit la anumite temperaturi de 80-90 de grade Celsius, iar apoi supus incalzirii directe (este injectat cu aburi sau el insusi pulverizat in abur) sau incalzirea indirecta (adus in contact cu suprafete metalice care au fost incalzite pe baza de aburi). Prelucrarea UHT, este un procedeu putin mai complex. Se aplica un procedeu de incalzire asupra laptelui, folosind temperaturi foarte inalte 130-150 de grade Celsius. Laptele contine niste vitamine care sunt niste molecule foarte complexe. Acestea, prin consum se descompun si sunt digerate de organismul uman, insa prin aplicarea unor tratamente termice foarte invazive, aceste molecule isi pierd din functii, ca atare organismul uman nu le mai poate digera, pentru ca le poate interpreta ca fiind proteine straine si sistemul imunitar le respinge. In concluzie, sistemul imunitar este alarmat la consumul de lapte UHT, iar vitaminele ale multe de care vorbeste APRIL, nu se mai absorb in organism. 
        Asa ca doamnelor si domnilor de la APRIL, va rog explicati-mi si mie care sunt aceste vitamine complexe pe care ni le ofera laptele UHT de ex?? (sa stiti ca eu chiar astept raspuns, tot pe baza unei campanii, care chiar vreau sa vad de cine va fi finantata. Va explic eu imediat si de unde cred eu ca au pornit finantarile pentru aceasta campanie).
        Deci ne-am inteles. Lasati "vrajeala" ieftina cu complex de vitamine, ca nu sunt toti romanii inculti si necititi.
        Un alt aspect alarmant este durata de "viata" a laptelui ambalat pe rafturile supermarket-urilor. Ok, eu stiu ca se folosesc anumite procedee de prelungire al termenelor de consum, dar chiar atat de lungi??? Toata lumea stie ca laptele natural se strica in cateva zile, in timp ce laptele din comert, are un termen mult, dar mult mai lung. Avand in vedere ca procedeul UHT, poate altera mirosul laptelui si termenul de valabilitate nu este asa lung, cam ce folosesc oare producatorii pentru a elimina acel miros intepator si ofera in schimb un miros "natural" si cam cum fac ei ca acest lapte UHT sa reziste mai mult pe rafturi? Normal ca daca procedeul UHT chiar denatureaza laptele, producatorii de lactate nu sunt obligati prin lege sa explice ce aditivi au folosit, deoarece se considera un "standard industrial". 
      Sute de ani, generatii intregi s-au hranit cu lapte natural, direct de la sursa si au avut un sistem imunitar puternic, datorita calciului si proteinelor, iar acum in secolul asta (il voi denumi secolul prostiei), veniti voi astia de la APRIL si incercati sa bagati pe gat tuturor ca acum laptele de la sursa nu este bun, chiar daca il cumpar din piata apropo, ci ala ambalat, oferit de vaci stresate, tinute la lumina artificiala si hranite naiba stie cu ce, este cel mai sanatos. Apropo, stiati ca si calciul din lapte este grav afectat prin procedeele de pasteurizare, nu? Asa ca iaca fix calciu.
      Ok, acum sa revenim la initiatorii campaniei. Hmmm..Sa va povestesc mai intai de cineva cu numele de Edward Bernays. Asta a fost nepotul lui Sigmund Freud si este cunoscut prin carti ca fiind parintele relatiilor publice, sau ceva de genul. Recent povesteam cu indignare cuiva de aceasta campanie si ca raspuns am primit metodele folosite de acest Edward Bernays. Pe scurt, acest parinte al relatiilor publice a fost cam primul care a incercat manipularea opiniei publice folosind subconstientul (deah, ca doar era nepotul lu' Freud, a avut de unde sa invete..zic si eu. Omul chiar a avut niste idei "stralucite"). Ca sa ma explic, voi da ca exemplu, propaganda lui Edward Bernays, privind micul dejun. De fapt acesta incerca sa directioneze publicul spre sunca. Da, sunca. Asa ca a folosit in campania lui un sondaj al medicilor( a fost primul care a folosit in manipularea opiniei publice diferite autoritati), sustinand ca micul dejun este foarte important, cum ar fi sunca, oua etc. Va dati seama ca oamenii au dat navala in pravalii pt a cumpara sunca, asa ca producatorii acestui produs si-au marit repede cifra de afaceri. Interesant , nu? :) 
     Oare nu seamana metodele inventate de Edward Bernays cu metoda de manipulare a opiniei publice practicata de APRIL??? Oare nu cumva aceasta campanie este finantata de marii producatori de lactate din Romania??? Opinia mea este ca de fapt marii producatori vor sa atraga in totalitate cumparatorii spre rafturile cu produse lactate ambalate, folosind APRIL ( ca doar APRIL este o autoritate cand vine vorba de lactate). eliminand astfel in totalitate micul comerciant: "Tanti Nuti, nu mai iau lapte de la matale, ca are microbi. Cum are microbi?, intreaba tanti Nuti foarte stupefiata. Cum adica vacuta ei Viorica da lapte cu microbi? Pai nu ati auzit la televizor, tanti Nuti? Laptele are  microbi si astia nu dispar doar daca il fierbem, trebuie sa cumparam doar de la magazin, ca ala este cel mai sanatos pentru copii si pentru noi. Nu e minciuna ca doar au dat la televizor"
      Hai, mai oameni buni. Treziti-va! Dar chiar atata nesimtire pe capul vostru sa denigrati in halul asta taranii? Sa afirmati indirect ca laptele lor este bolnav? Rusine sa va fie!!! 
      Ca sa inchei, voi afirma ca eu personal sunt total impotriva acestei campanii, cu sau fara cunostinte in industria laptelui. Asa ca voi astia de la APRIL, macar pe mine si pe alti cativa ca mine, nu ne-ati prostit. Ba mai mult, ne-ati dovedit ca ati considerat o intreaga tara ca fiind o turma de oi.
       Trageti voi concluzia la aceasta campanie, ca eu nu mai am nimic de spus. Imi cer scuze pentru eventualele erori minuscule.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

GOLD

OIL